Paneldebat: Fødevarebranchen i Udkantsdanmark
DEBAT: Et nyt debatpanel sætter den kommende måned fokus på fødevarebranchens mulighed for at sikre og skabe vækst og arbejdspladser i Udkantsdanmark.
Minna Møbjerg Stevnhoved
RedaktionsassistentVandringen fra land til by tager stadig til i styrke. Vil man vende denne udvikling skal jobbene følge med, og i den forbindelse er fødevareklyngen central.
I øjeblikket er det nemlig den branche, der leverer flest jobs til danske udkantskommuner. Selvom dette ifølge fremskrivningen fortsat vil være gældende i 2040, så er branchens beskæftigelse for nedadgående.
Med udgangspunkt i denne problematik diskuterer det nye debatpanel på Altinget: fødevarer, hvordan fødevareklyngen i fremtiden kan bidrage til vækst i udkantskommunerne ud fra følgende spørgsmål:
Hvilke politiske tiltag skal på bordet for at øge fødevareklyngens mulighed for at skabe vækst og sikre arbejdspladser i danske udkantskommuner? Og hvordan kan fødevareklyngen tænke nyt for at udnytte eksisterende rammer bedre?
Debattens første deltager er professor Bent Greve, velfærds- og arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet, der efterfølges af blandt andre Steffen Damsgaard fra Landdistrikternes Fællesråd, administrerende direktør i Samvirkende Købmænd, John Wagner, og landbrugs- og fødevareordfører fra Dansk Folkeparti, René Christensen.
Læs det første indlæg her.