Plantedirektoratet har fået ny hjemmeside

Claus Iversen
Dokumentation
Her kan virksomheder, landmænd og andre interesserede finde oplysninger, nyheder, blanketter og lovstof. Som noget nyt tilbyder Plantedirektoratet abonnement på elektroniske nyheder via hjemmesiden.

Den nye hjemmeside henvender sig først og fremmest til de erhvervsgrupper, som direktoratets arbejde og kontrol berører. Det afspejles i opbygningen af hjemmesiden, der i toppen har menupunkter for virksomheder, landmænd, gartnere og skovbrug. Der er også en særlig indgang for økologi, der dækker både landbrug og virksomheder.

Under disse menuer kan f.eks. fodervirksomheder nu finde det materiale fra direktoratet, som er henvendt til denne gruppe: informationer, meddelelser, blanketter, lovstof og kontrolresultater. Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt at lede efter f.eks. blanketter til foderindberetning blandt direktoratets øvrige blanketter – de ”serveres” i stedet direkte for brugeren.

Informationer
Den nye hjemmeside er en ren informationsbombe, når det gælder beskrivelse af direktoratets arbejdsområde. Det er bl.a. muligt at læse om smitteopsporing i forbindelse med BSE, uddannelse i certificering af frø og korn, GMO, kåring af skovtræer og tal om økologisk jordbrug. Oplysninger som ikke tidligere har været samlet og offentliggjort på hjemmesiden – og som forhåbentlig kan være til nytte både for de erhverv, som direktoratets arbejde berører og for andre interesserede.

Elektronisk abonnement
Fra hjemmesiden kan alle interesserede tegne abonnement på at modtage nyheder indenfor de mange faglige områder, som Plantedirektoratet er ansvarlig for. Det gælder de meddelelser, direktoratet udsender, når der sker ændringer i reglerne, indføres ny praksis eller udmeldes tidsfrister. Det er også muligt at abonnere på kontrolresultater og pressemeddelelser. Tilmelding til abonnement sker bl.a. fra den lille værktøjskasse i hjemmesidens højre hjørne, hvorfra man også kan søge, kommentere på sitet m.m.

Lovstof
Som noget nyt tilbyder hjemmesiden også en oversigt over det lovstof, bekendtgørelser m.m., som direktoratet er ansvarlig for. EU-lovgivningen vil komme til på et senere tidspunkt.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024