Politisk flertal støtter sukkerforhandlinger

NYHED: Et flertal i Folketingets Europaudvalg står bag fødevareministeren i forhandlingerne om EUs omstridte forslag til sukkerreform.
Fakta
Forslaget til sukkerreform vil i sin nuværende form betyde, at der skal skæres cirka 40 pct. i støtten til sukkerproducenterne over to år, men at 60 pct. af de sparede midler skal gå tilbage til de områder, som bliver ramt af nedskæringerne.


Kilde: Altinget
Et flertal i Folketingets Europaudvalg, bestående af regeringen R og S, gav fredag fødevareminister Hans Christian Schmidt (V) et såkaldt fleksibelt mandat forud for forhandlingerne om en europæisk sukkerreform.

"Jeg er derfor glad for, at et flertal i Folketingets Europaudvalg har givet mig et mandat, som vil gøre det muligt, at vi med de danske stemmer kan være med til at arbejde for at opnå så vidtgående en reform som muligt," siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt.

Betaler tre gange så meget
Den nuværende sukkerstøtte i EU betyder bl.a., at europæiske forbrugere betaler op til tre gange verdensmarkedsprisen for et kg. sukker, og at det er meget svært for ulandene af komme ind på det europæiske sukkermarked.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024