Prisstigninger på fødevarer unødvendige

NYHED: De stigende kornpriser bør ikke føre til store prisforhøjelser på brød og andre fødevarer, mener Fødevareøkonomisk Institut.
Et brød til 10 kr. bør kun stige med 25 øre i pris, selv hvis kornprisen stiger med 50 pct.
Et brød til 10 kr. bør kun stige med 25 øre i pris, selv hvis kornprisen stiger med 50 pct.
Niels Th. Dahl

Jeg forventer derfor, at producenterne møder en del modstand i forhandlingerne af eventuelle prisstigninger i den kommende tid, og det samlede resultat vil næppe kunne mærkes på den danske forbrugers økonomi.

Henning Otte Hansen
Seniorrådgiver ved Fødevareøkonomisk Institut

Det behøver ikke føre til drastiske stigninger i priserne på fødevarer som brød og kød, blot fordi råvarepriserne på korn tordner opad i disse måneder.

Det skriver Fødevareøkonomisk Institut ved Det Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet på sin hjemmeside. Råvareprisen udgør nemlig kun en lille del af den samlede pris på f.eks. brød, siger seniorrådgiver Henning Otte Hansen:

"Korn udgør ca. 5 pct. af prisen på et brød. Resten er arbejdskraft, maskiner, transport m.v. Af samme grund skal der mere drastiske stigninger til, før det behøver have nogen reel indflydelse på priserne," siger han.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024