Professor: GMO-afgrøder er ikke farlige
Niels Th. Dahl
JournalistKort fortalt bør vi holde op med at fortælle udviklingslandene, at gensplejset mad er farligt, at de skal holde sig fra det, og at vi ikke vil købe deres landbrugsvarer, hvis de ikke gør, som vi siger.
Per Pinstrup-Andersen
Professor ved Cornell University
Det er uanstændigt, at de vestlige lande, på trods af de sidste 10 års erfaring med gensplejsede afgrøder, stadig hæmmer brugen af dem i fattige lande, hvor de kan modvirke fattigdom og sult.
Det skriver den danske professor ved det ansete Cornell University, Per Pinstrup-Andersen, i et debatindlæg i Landbrugsraadets blad FoodCulture i denne uge.
"De økonomiske og økologiske fordele ved gensplejsning har været enorme, og trods kraftige advarsler fra modstandere af gensplejsning om sundheds- og miljørisici, er der ikke nogen, der er blevet syge eller er døde, fordi de har spist gensplejset mad. De forvarslede miljøkatastrofer er også udeblevet," skriver Per Pinstrup-Andersen.