Professor: GMO-afgrøder er ikke farlige

NYHED: Den rige vestlige verden bør droppe sin modstand mod gensplejsede afgrøder. De formindsker sult i verden – og er ikke farlige, siger professor.
Det er de allerfattigste lande, der får de største gevinster ved genmodificerede afgrøder. Og nej - de er ikke farlige, skriver professor.
Det er de allerfattigste lande, der får de største gevinster ved genmodificerede afgrøder. Og nej - de er ikke farlige, skriver professor.
Niels Th. Dahl

Kort fortalt bør vi holde op med at fortælle udviklingslandene, at gensplejset mad er farligt, at de skal holde sig fra det, og at vi ikke vil købe deres landbrugsvarer, hvis de ikke gør, som vi siger.

Per Pinstrup-Andersen
Professor ved Cornell University

Det er uanstændigt, at de vestlige lande, på trods af de sidste 10 års erfaring med gensplejsede afgrøder, stadig hæmmer brugen af dem i fattige lande, hvor de kan modvirke fattigdom og sult.

Det skriver den danske professor ved det ansete Cornell University, Per Pinstrup-Andersen, i et debatindlæg i Landbrugsraadets blad FoodCulture i denne uge.

"De økonomiske og økologiske fordele ved gensplejsning har været enorme, og trods kraftige advarsler fra modstandere af gensplejsning om sundheds- og miljørisici, er der ikke nogen, der er blevet syge eller er døde, fordi de har spist gensplejset mad. De forvarslede miljøkatastrofer er også udeblevet," skriver Per Pinstrup-Andersen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024