Rammevilkårsanalysen kommer til januar

ANALYSE: 6. januar 2012 offentliggører Fødevareøkonomisk Institut den såkaldte rammevilkårsanalyse, der har været længe undervejs.
Per Bang Thomsen

Vi stræber efter, at rapporterne bliver offentliggjort på instituttets hjemmeside den 6. januar i det nye år.

Henrik Zobbe
Formand for Fødevareøkonomisk Institut
Fakta

Fra Grøn Vækst 2.0-aftalen mellem VK-regeringen og Dansk Folkeparti:  

Der er endvidere enighed om fremadrettet at følge udviklingen i landbruget og fødevareerhvervets rammevilkår med henblik på at understøtte de danske styrkepositioner på det globale marked.

Konkret iværksættes en analyse af erhvervets produktivitetsudvikling og konkurrenceevne i forhold til bl.a. de relevante EU-lande, som erhvervet konkurrerer med.


Kilde: Grøn Vækst 2.0

Den længe ventede rammevilkårsanalyse, der har skullet kortlægge og analysere konkurrencevilkårene for det danske landbrug og fødevareindustrien, bliver præsenteret i begyndelsen af det nye år. Det bekræfter Henrik Zobbe, formand for Fødevareøkonomisk Institut, som har stået i spidsen for analysearbejdet. Ifølge Henrik Zobbe vil rammevilkårsanalysen, der består af tre forskellige rapporter, officelt blive afleveret til Fødevareministeriet onsdag den 21. december.

"Vi stræber efter, at rapporterne bliver offentliggjort på instituttets hjemmeside den 6. januar i det nye år," siger Henrik Zobbe til Altinget | Fødevarer, der dog ikke vil nærmere ind på, hvilke anbefalinger rapporterne indeholder.

Fødevareindustrien kan klare sig godt
Kommissionen blev nedsat i april 2010 og var en del af den Grøn Vækst 2.0-aftale, som den borgerlige VK-regering indgik med støttepartiet Dansk Folkeparti. Ifølge aftaleteksten var målet at følge udviklingen i landbrugets og fødevareerhvervets rammevilkår "med henblik på at understøtte de danske styrkepositioner på det globale marked". Derudover skulle kommissionen analysere "erhvervets produktivitetsudvikling og konkurrenceevne i forhold til bl.a. de relevante EU-lande, som erhvervet konkurrerer med."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024