Rapport: EU's øko-kontrol halter

ØKOLOGI: EU's Revisionsret kritiserer kontrollen med den økologiske produktion i EU. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) lægger nu op til en større ensretning af EU-landenes øko-kontrol.
Per Bang Thomsen

Jeg er glad for, at der nu står sort på hvidt, at der er plads til forbedring inden for dette område. Vi har jo alle en interesse i, at der er høj troværdighed om økologien.

Kirsten Lund Jensen
Økologichef hos Landbrug & Fødevarer
Fakta

Om økologi-kontrollen i EU:
I Den Europæiske Revisionsrets særberetning konkluderes det, at en række kompetente myndigheder i medlemsstaterne ikke udøver deres tilsynsfunktion over for kontrolorganerne godt nok.

En følge heraf er, at nogle af kontrolorganerne ikke opfylder en række af EU's krav og ikke benytter lejligheden til at gennemføre en række gode praksis.


Kilde: Den Europæiske Revisionsret

Kontrollen med den økologiske produktion rundt om i EU er mange steder mangelfuld og hullet, og det kan skade forbrugernes tillid til de økologiske madvarer, som de kan finde i fryseboksen eller på hylderne i det lokale supermarked.

Det fastslår Den Europæiske Revisionsret i en dugfrisk revisionsrapport, hvor den i skarpe vendinger kritiserer Unionens nuværende økologi-kontrol.

Ifølge Revisionsretten - der er unionens pendant til den danske Rigsrevision - har myndighederne i flere af medlemsstaterne forsømt at føre ordentligt tilsyn med de lokale kontrolorganer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024