Rapport: Stort potentiale i at nedbringe landbrugets globale CO2-udslip

HUSDYR: En ny rapport fra FN's fødevareorganisation FAO vurderer, at landbrugets husdyrproduktion kan skære 30 procent af CO2-udslippet globalt ved brug af eksisterende teknologier.
Kvægdriften står for 65 procent af det globale CO2-udslip fra husdyrproduktion, men det er også her, at der ifølge en ny rapport er størst potentiale for CO2-reduktion.
Kvægdriften står for 65 procent af det globale CO2-udslip fra husdyrproduktion, men det er også her, at der ifølge en ny rapport er størst potentiale for CO2-reduktion.Foto: Colourbox
Michael Hjøllund
Der er store potentialer for CO2-reduktion i landbruget, når det kommer til husdyrproduktion. Det er konklusionen på en ny rapport fra FN's fødevareorganisation FAO.

Rapporten følger i halen på en rapport fra FN's klimaplanel, der konstaterer, at den globale opvarmning med 95 procents sikkerhed er menneskeskabt.

Husdyrproduktion rundt omkring i verden står samlet set for 14,5 procent af menneskets samlede udledning af drivhusgasser, men der er altså mulighed for store forbedringer.

"Resultaterne viser, at der er potentiale for at forbedre sektorens miljømæssige formåen betragteligt, og at det i den grad er muligt at realisere det potentiale," siger Ren Wang, Vicegeneraldirektør for landbrug og forbrugerbeskyttelse i FAO i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024