Redegørelse om gammelt kød klar

NYHED: En redegørelse foretaget af Fødevarestyrelsen viser mangler i styrelsens egen kontrol og håndtering af henvendelser fra borgere. Redegørelsen kommer, efter at DR for nylig afslørede en engrosvirksomhed i omfattende svindel med gammelt kød.
Fakta

Kilde: Forbrugerministeriet
Fødevarestyrelsens redegørelse for sagen om salg af gammelt kød fra engrosvirksomheder til restauranter landede mandag på forbrugerminister Lars Barfoeds (K) bord.

Redegørelsen er udarbejdet efter et indslag i DR's forbrugerprogram Kontant, som afslørede en række ulovligheder.

"Ud over, at sagen er et eksempel på eklatant mangel på etik og moral fra den pågældende virksomheds ledelses side, påpeger redegørelsen mangler i Fødevarestyrelsens kontrol og håndtering af henvendelser fra borgere. Det er naturligvis uacceptabelt, at de pågældende henvendelser ikke er fulgt ordentligt til dørs," siger Lars Barfoed.

Fødevarestyrelsen har på baggrund af udsendelsen politianmeldt den konkrete virksomhed for ulovligt salg af for gammelt kød. Endvidere har Fødevarestyrelsen gennemført en rundringning til de virksomheder, som formodes at have købt fødevarer fra engrosvirksomheden for at sikre, at kunderne foretager en kritisk vurdering af, om varer fra firmaet er egnet til menneskeføde, inden varen anvendes. Der er indtil nu gennemført ca. 1850 opkald.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024