Regeringen og DF i aftale om mega-landbrug

NYHED: Ifølge ministeren vil den ny aftale om at hæve maksimum for de største husdyrbesætninger sikre bedre dyrevelfærd.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har i dag truffet aftale med Dansk Folkeparti om at hæve maksimumsgrænsen for de største husdyrbesætninger fra 750 til 950 dyreenheder.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har i dag truffet aftale med Dansk Folkeparti om at hæve maksimumsgrænsen for de største husdyrbesætninger fra 750 til 950 dyreenheder.Foto: colourbox.com
Christian Juhl MølgaardNiels Th. Dahl
Regeringen og Dansk Folkeparti har i dag truffet aftale om at hæve maksimumsgrænsen for de største husdyrbesætninger fra 750 til 950 dyreenheder.

En eventuel udvidelse vil dog kun kunne finde sted, hvis den enkelte bedrift opfylder en række skærpede krav til husdyrenes velfærd.

Disse krav indebærer et skærpet velfærdstilsyn, uddannelseskrav til de personer, der er ansvarlige for at passe dyrene, og en fremrykning af en række skærpede krav til staldindretningen i svinestaldene, eksempelvis forbud mod fuldspaltegulve og bedre adgang til rodemateriale etc.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er begejstret for aftalen, som hun mener sikrer en forbedring af husdyrenes velfærd og landmændenes økonomi.

SF: Et skud i foden
Begejstringen har dog ikke spredt sig til oppositionen, hvor SF's dyrevelfærdsordfører Kristen Touborg ikke har mange rosende ord til overs for ændringen af reglerne.

De er blevet kritiseret af bl.a. Økologisk Landsforening for at hæmme omlægningen til økologisk jordbrug, fordi det bliver logistisk og praktisk mere vanskeligt, jo større gårdene bliver.

"Det er den helt forkerte vej at gå - også i forhold til økologi. Et skud i foden. Derudover skal man også tænke på, at jo større dyrehold man råder over, desto større skade gør man på det omkringliggende område," siger Kristen Touborg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024