Regeringens resultater - og oppositionens syn

Regeringen har med udgivelsen "Regeringens resultater - oktober 2003-2004" gjort status over et års arbejde. FødevareTinget giver de kommende dage alle oppositionspolitikere fra Fødevareudvalget mulighed for at kommentere.
Lars Igum Rasmussen

Landbrugsreform
Hovedlinjerne i landbrugsreformen, som EUs landbrugsministre vedtog i september 2003, er øget bæredygtighed og markedsorientering, bl.a. ved at gøre hovedparten af den direkte støtte til landmændene uafhængig af produktionen (afkobling), samt en styrkelse af landdistriktspolitikken. I Danmark iværksættes reformen tidligst muligt, dvs. fra 2005, og 96 procent af de beløb, som kan afkobles, bliver afkoblet i Danmark.

"Regeringen har formelt arbejdet for en afkobling og en aftrapning af EU’s landbrugsstøtte. Problemet er det, som regeringen ikke har gjort: Uformelle kontakter til ligesindede lande, markante stemmeafgivelser på udvalgte produkter, som et flertal uden om regeringen har skullet tvinge ministeren til, feje for egen dør. Hvorfor var det ikke dette spørgsmål, som statsministeren indrykkede annoncer om i Europas aviser?"

"Formålet med landbrugsreformen er at bevare natur, miljø og landskabelige værdier og produktionsgrundlaget. Men den danske regering gør efter vores opfattelse slet ikke nok for at efterleve reformens formål. I stedet for at øremærke EU’s støttekroner til miljøformål vil landmændene få almindelig landbrugsstøtte. Det er dybt beklageligt, at regeringen har valgt at holde Socialdemokratiet uden for indflydelse på udmøntningen af reformen. Miljø og natur bliver taberne."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024