Regionsudvalget sabler Kommissionens reformudspil ned

REFORM: Europa-Kommissionens udspil til fremtidens landbrugsstøtte blev skarpt kritiseret under et møde i EU's Regionsudvalg. Danmark er dog ikke helt enig i kritikken.
Per Bang Thomsen
Fakta

Om Regionsudvalget:

Regionsudvalget er udelukkende et rådgivende udvalg, hvor Danmark har ni medlemmer.

Regionsudvalget skal høres på de områder i traktaten, hvor udvalget er nævnt. I praksis betyder det, at Regionsudvalget skal høres, når der stilles forslag om ny EU-lovgivning på områderne: økonomisk og social samhørighed, transeuropæiske net, folkesundhed, uddannelse og kultur, beskæftigelse, social- og arbejdsmarkedspolitik, miljø, erhvervsuddannelse og transport.

Der er altså tale om, at udvalget har høringsret på en stor del af EU's politikområder. Derudover kan udvalget selv tage initiativ til udtalelser på områder, hvor det ikke som udgangspunkt har høringsret. Regionsudvalget har imidlertid ingen sanktions- eller vetomuligheder i forhold til institutionerne i den europæiske beslutningsproces.


Kilde: EU-oplysningen

Mangelfuldt, overfladisk og et tilbageskridt for den fælleseuropæiske landbrugspolitik. Det var de klare pointer, da EU's Regionsudvalg i tirsdags diskuterede Europa-Kommissionens udspil til en reform af landbrugsstøtten. 

Det var første gang, at det såkaldte Underudvalg for Naturresourcer havde udspillet fra efteråret 2011 oppe at vende. Men franskmanden René Souchon, der er Regionudvalgets ordfører for reformen, havde ikke mange pæne og positive ting at sige om Kommissionens udspil. 

Ifølge René Souchon, der er medlem af det franske socialistparti og formand for regionalrådet i Auvergne, mangler Kommissionen kort og godt at tage stilling til de mange problemer og udfordringer, som de europæiske landmænd skal igennem i det næste årti.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024