Regler for økologi er til for forbrugerne

Formanden for Økologisk Landsforening kan ikke genkende konklusionen i en ny delundersøgelse fra Danmarks JordbrugsForskning, om utilfredshed med 'snævre og besværlige regler' hos økologer. Han mener derimod, at der hersker en generel god stemning.
Claus Iversen

Alle økologer er enige om, at reglerne har et formål, nemlig, at forbrugerne skal kunne stole på vores produkter. Hvis de ikke var der, ville vi opleve for mange skandaler.

Knud Erik Sørensen
Formand for Økologisk Landsforening
Hårdt fysisk arbejdsmiljø, strukturudviklingen i landbruget med større bedrifter samt ufleksible og mangeartede regler gør livet besværligt for de økologiske landmænd.

Sådan lyder konklusionen i en ny delundersøgelse, som er lavet af antropologen Lene Hansen fra Afdeling for Jordbrugsproduktion og Miljø under Danmarks JordbrugsForskning.

Hun påpeger, at arbejdet med at leve op til de mange økologiske regler tærer meget på både landmændenes tid og arbejdsglæde, fordi reglerne er ufleksible og vanskelige at overskue.

Dét undrer formanden for Økologisk Landsforening, Knud Erik Sørensen:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024