Rengøring under lup

Ovenpå den seneste måneds fokus på slagteriernes mangelfulde rengøring har fødevareministeren øget kontrollen og skærpet reglerne overfor slagterierne. Det sker samtidig med ny rapport viser klar nedgang i antallet af sanktioner.
Kristian Lund Pedersen

I international sammenhæng er der ikke tvivl om, at fødevaresikkerheden og kontrollen i Danmark er i top. En sådan placering forpligter.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
I den forgangne uge har fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) svaret på nogle af Fødevareudvalgets mange spørgsmål om kontrollen med slagteriernes rengøring.

Generelt er fødevareministeren af den overbevisning, at der i international sammenhæng ikke er tvivl om, at fødevaresikkerheden og kontrollen i Danmark er i top. Det gælder også kødkontrollen på slagterierne.

En sådan placering forpligter imidlertid, og selvom der ikke er akutte trusler mod sikkerheden, er det ikke tilfredsstillende, at der kan findes så mange fejl.

Derfor har Fischer Boel besluttet at skærpe kontrolindsatsen og sanktionerne for overtrædelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024