Rester af lægemidlet nitrofuran i småkagerne "Hedekys Classic"

Claus Iversen
Dokumentation
To partier af småkagerne "Hedekys Classic" af varemærket Herning Biscuit kan indeholde rester og nedbrydningsprodukter af lægemidlet nitrofuran. Partierne er pakket i 200 grams pakninger og har holdbarhedsdatoer til 01.10.03 og 01.11.03.

Fødevareregion Herning har påbudt producenten Herning Vorgod Biscuit at trække produkterne tilbage. Kagerne er solgt via Supergros til købmænd over hele landet. Forbrugere, der har købt Hedekys Classic med de ovenstående holdbarhedsdatoer, anbefales at kassere kagerne.

Nitrofuran kan bruges som lægemiddel til dyr, men det er ulovligt at anvende til dyr, som indgår i produktionen af fødevarer, der skal sælges i EU. Årsagen er, at rester af selve stoffet og dets nedbrydningsprodukter frembyder en sundhedsrisiko for forbrugerne.

Nitrofuran-resterne i Hedekys-kagerne stammer fra et parti æggehvidepulver, der er produceret i Indien og solgt via Belgien.

Der menes ikke at være en umiddelbar sundhedsrisiko for mennesker, der har spist småkagerne.

Kontaktpersoner:
Fødevarechef Lisbeth Borup eller farmaceut Birthe Frimor, Fødevareregion Herning, tlf. 99 29 18 00 eller mobil 23 83 23 47.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024