Resumé af 22-2003

Koncentrat af enkelte artikler til abonnenternes eventuelle videre brug med kreditering.
Claus Iversen
Hollandske fiskere med kurs mod Skagerrak
32 hollandske fiskefartøjer har sat kurs mod Skagerrak, hvor de har tænkt sig at fiske i alt 1.988 tons rødspætter, og der er intet Danmark kan gøre for at stoppe dem. Holland udnytter blot den rødspættekvote, som landet har fået tildelt af EU. Det oplyser fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) i et svar til Det Radikale Venstres fødevareordfører Martin Lidegaard.

Det er første gang i mange år, at hollandske fiskere gæster Skagerrak for at fiske rødspætter. Det skyldes, at landet ind til nu har byttet den tildelte rødspættekvote i Skagerrak med Danmark til fordel for en tilsvarende kvote i Nordsøen, skriver Ugebrevet FødevareTinget.

Denne byttehandel var Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Fiskeindustri- og Eksportforening imidlertid ikke interesseret i at videreføre, idet den totale tilladte fangstmængde (TAC) for rødspætte i Nordsøen for 2003 blev reduceret.

Fødevareministeren oplyser endvidere, at Fiskeridirektoratet vil kontrollere hollandske bomtrawlere i Skagerrak med de midler, som er til rådighed og i det omfang, som Direktoratet finder formålstjenstligt. Fiskeridirektoratet har til dato kun set mindre aktivitet af hollandske bomtrawlere i Skagerrak, og foreløbig er kun ét fartøj blevet kontrolleret.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024