Resumé af 4-2003

Redaktionelt sammendrag af udvalgte artikler i dette nummer af FødevareTinget - til abonnenternes eventuelle viderebrug med kreditering.
Claus Iversen
Ny ernæringsformand imod industrialisering
Den nye formand for Ernæringsrådet har det grundsyn, at jo mere industrialisering, desto mindre fødevarekvalitet.

"Personligt er jeg absolut bevidst om at indtage fødevarer, der indeholder så lidt kunstigt som overhovedet muligt. Fødevarer skal være sunde og sikre - kort sagt af høj kvalitet. Men generelt må jeg sige, at jo mere industrialisering, desto mindre god kvalitet", betoner professor, overlæge, dr.med. Bjørn Richelsen (50) overfor Ugebrevet FødevareTinget.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) har netop udpeget Bjørn Richelsen til ny formand for Ernæringsrådet for en tre-årig periode, gældende fra 7. februar. Han afløser professor, dr.med. Arne Astrup. Richelsen, der har været næstformand i rådet siden 2001, får som sin nye næstformand docent, dr.scient. Harald S. Hansen, Danmarks Farmaceutiske Højskole. Såvel den nye formand som næstformand har særlig interesse i den omsiggribende folkesygdom i den vestlige verden: Fedme.

Den afgående formand Arne Astrup var kendt som markant debattør med medietække. Ikke mindst på det seneste er han blevet beskyldt for at blande økonomiske og forskningsmæssige interesser.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024