"Ryd op – ellers ender dansk fiskeri på museum"

INTERVIEW: Fødevareministeren er urokkelig, når det gælder indførelsen af de såkaldte fartøjskvoteandele (FKA) i en kommende fiskeriaftale. Til gengæld imødekommer han andre kritikpunkter og indfører særordning for små fiskere samt tilbud om omskoling og ophugning.
"Kære Hans Chr. Schmidt. Jeg tillader mig som fiskerkone og mor til en ung fisker at sende disse ord… Som jeg ser det, er sammenlægning af fiskekvoter og fartøjer simpelthen vejen frem for dansk fiskeri. For at forhindre at koncerner eller andre udefra sætter sig på fisken, kan man vel lave nogle regler… Hvis dansk fiskeri skal have en fremtid, er det nødvendigt at få ryddet op og se, hvad der er rentabelt, ellers ender dansk fiskeri på museum."

Disse ord kunne fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) læse i et brev, han den 22. september fik fra fiskerkone Ulla Scharff Christiansen fra Hanstholm.

Deadline 15. oktober
I øjeblikket er ministeren ved at forhandle en politisk aftale om fiskeriet på plads. Med ministerens egne ord for at redde et erhverv i krise. Det skal en ny reform af fiskeriet efter torsk, rødspætter og 8-10 andre spisefisk rette op på.

Den endelige aftale skal efter planen ligge klar i midten af oktober og træde i kraft 1. januar 2006.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024