Salmonellasærstatus hænger i tynd tråd

NYHED: Fødevarebranchen sår nu tvivl om, om Danmark får den ønskede salmonellasærstatus i EU.
Niels Th. Dahl

EU vil næppe godkende ansøgningen, og vores vurdering er, at den i bedste fald vil blive sendt i udvalg og parkeret.

Bo Wieck-Hansen
Formand for De Frie Producenter

Det er langt fra en given sag, at EU vil imødekomme den danske ansøgning om særstatus for salmonella og æg, når sagen skal afgøres senere på året.

Det skriver Landbrugsraadets magasin FoodCulture, der har talt med en række af de vigtigste aktører i den danske fjerkræbranche:

"Det er en meget langsommelig procedure, og jeg vil se vores særstatus, før jeg tror på den. Industrien i de andre lande modarbejder ansøgningen, og vi har senest oplevet en træsk kommissær, som slet ikke kendte til den. EU har så ofte før givet os en lang næse," siger Per V. Møller, formand for Dansk Slagtefjerkræ, der bakkes op af Formand for De Frie Producenter Bo Wieck-Hansen:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024