Se den genteknologiske udvikling i øjnene

Genteknologien er et tveægget sværd, der på den ene side kan sikre økonomisk gevinst for industrien og dansk velstand, men på den anden side tabes på gulvet, hvis ikke befolkningen støtter op, siger fødevareministeren til konference hos FødevareIndustrien tirsdag.
Lars Igum Rasmussen
Hvordan håndterer man en ny teknologi, der på den ene sider går imod forestillingen om den ”rene natur” og på den anden side kan være med til at skabe vækst og dermed dansk velstand – såvel som et renere miljø og sundere fødevarer?

Det dilemma er omdrejningspunktet ved snart sagt alle debatterne, der finder sted rundt om i landet i disse år i forbindelse med diskussioner om gen- og bioteknologi. Således også til konferencen tirsdag, som FødevareIndustrien holdt – "Danmark som vidensamfund – Genteknologi i fødevareproduktionen."

Den radikale fødevareordfører Martin Lidegaard har med sit parti forsøgt at stille sig på midten og rent pragmatisk få ender til at samles.

De radikale har erkendt, at de genmanipulerede organismer ikke vil forsvinde fra vort samfund. De findes i verden – og dermed også i Danmark. Derfor handler det om at styre udviklingen i den retning, vi som danskere og europæere ønsker. Ejerskab af patenter og dermed kontrol med udviklingen er kodeordet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024