Skærpet kontrol med motorer på fiskefartøjer

NYHED: Fra på mandag indfører Fiskeridirektoratet stikprøvekontrol af motorer på danske fiskefartøjer. Det løser ikke problemet, lyder det fra Enhedslisten og foreningen, der rejste sagen over for fødevareministeren.

Vi har dokumentation for, at der helt sikkert foregår snyd på i hvert fald 90 fartøjer.

Kurt Bertelsen Christensen
Formand for Landsforeningen Levende Hav
Er der fiskere, der sejler rundt med ulovligt store motorer, vil risikoen for at blive snuppet være betydeligt større fra og med mandag.

Her indfører Fiskeridirektoratet på foranledning af fødevareministeren stikprøvekontrol af danske fiskefartøjer for at tjekke, om motorkraften stemmer overens med de oplysninger, fiskerne har opgivet.

Det sker, efter at Landsforeningen Levende Hav tidligere på måneden fremlagde dokumentation for fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) og Danmarks Fiskeriforening om, at op imod 144 trawlere angiveligt skulle have opgivet falske oplysninger om størrelsen på motoren for at kunne fiske i et større område.

Fødevareministeren lovede på den baggrund at komme med en redegørelse for, hvor stort problemet med motorsnyd reelt er. Ifølge Hans Chr. Schmidt viser redegørelsen, at der højest kan være tale om, at 20-25 fartøjer har snydt på vægten, men at den nuværende papirkontrol af motorstørrelserne ikke fungerer, og at han derfor har beordret direktoratet til at indføre stikprøvekontrol.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024