Skolemad skal under sundheds-lup

NYHED: Danmarks Fødevareforskning er i gang med et skolemadsprojekt, der skal vurdere konkrete tilbud om skolemad. Formålet er at forbedre nuværende tilbud og at inspirere andre virksomheder til at levere sund mad til skoler. Første firma under lup var 1-2-3 skolemad.
Østerhøjskolen i Ballerup har en skolemadsordning fra firmaet 1-2-3 skolemad. Skolens to 6. klasser har ansvaret for, at deres kammerater hver dag kan købe sund og billig mad. FOTO: Rasmus Flindt

Hvad er sund mad, og hvordan får man eleverne til at spise sund skolemad?

Det er nogle af de spørgsmål og problemstillinger, mange kommuner, skoler og mindre virksomheder, der har kastet sig over skolemadsprojektet, bakser med i denne tid.

Danmarks Fødevareforskning er i gang med et større forskningsprojekt om skolemad, som skal hjælpe og inspirere disse aktører til at producere ernæringsrigtig mad.

Dokumentation
Om forskningsprojektet:
  • Forskningsprojektet er støttet af Fødevareministeriets innovationspulje og indgår i ernæringsforskningen ved Danmarks Fødevareforskning, hvor den sundhedsmæssige værdi ved forskellige tilbud om skolemad vurderes.

    Om 1-2-3 skolemad:

  • 1-2-3 skolemad ejes af ægteparret Jan Michelsen og Pil Ammundsen, som har udviklet et koncept, der er let for skoler og kommuner at få op at stå, som inddrager eleverne, er billigt i drift, og som består af varme og kolde sunde retter, som eleverne kan købe for under 20 kr.

    Danmarks Fødevareforsknings ernæringsvurdering af 1-2-3 skolemad kan læses her

    Danmarks Fødevareforsknings retningslinjer for sund kost i skoler og institutioner kan læses her


  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024