Slagterier følger patentsag tæt

NYHED: Monsanto søger om patenter på en række teknikker til svineavl. Selvom Danske Slagterier tvivler på, at patenterne går igennem, har organisationen advaret europæiske kolleger.
I februar i år indsendte det amerikanske biotekfirma Monsanto en stak patentansøgninger til patentkontoret WIPO (World Intellectual Property Organisation) i Geneve. Målet er få patent på en række konkrete teknikker til svineavl i 160 lande.

Hvis Monsanto får patenterne, kan det betyde, at svineavlere skal betale royalties til firmaet for at benytte teknikkerne.

Direktør i Landsudvalget for Svin og medlem af Danske Slagteriers direktion, Orla Grøn Pedersen, mener dog ikke, at der er nogen overhængende fare for, at det sker. Han understreger dog, at Danske Slagterier følger behandlingen af patentansøgningerne omhyggeligt.

Ekspertvurdering
”Monsanto er et meget udfarende firma med en masse patenteksperter, der bare har til opgave at finde noget, Monsanto kan søge patent på. Selvom jeg ikke tror, at det lykkes dem i denne forbindelse, er det klart, at vi følger behandlingen af ansøgningerne. Hvis vores eksperter vurderer, at der bliver behov for at gøre indsigelser, gør vi selvfølgelig det,” siger han.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024