Slagterier: God idé med privat kødkontrol
Niels Th. Dahl
JournalistVi mener også, at der i dag mangler en økonomisk incitamentstruktur. Men det vigtigste for os er, at vi har en kontrol, som kvalitativt er i orden, og som kan stå bag vores eksport til op mod 140 markeder.
Erik Bisgaard Madsen
Viceadministrerende direktør i Danish Meat Association
Det kontroversielle forslag om en udlicitering af slagteriernes kødkontrol får nu støtte fra slagterierne selv.
På trods af en lunken politisk reaktion på Christiansborg modtages forslaget fra den ekspertrapport om den danske fødevarekontrol, der blev afleveret kort før jul, nemlig positivt af slagteriernes brancheorganisation Danish Meat Association (DMA).
"Der bør laves en dyberegående analyse af mulighederne for at finde en bedre og billigere måde at kontrollere på. Vi har ikke selv et umiddelbart bud på, hvordan man eventuelt skulle udlicitere det - og det er klart, at der også skal være noget at udlicitere til," siger Erik Bisgaard Madsen, viceadministrerende direktør i DMA.