Slagterier: God idé med privat kødkontrol

NYHED: En udlicitering af kødkontrollen på slagterierne kan give et økonomisk incitament til effektivitet, mener Danish Meat Association.
En ekspertgruppe har foreslået at udlicitere kødkontrollen på slagterierne. Branchen er positiv.
En ekspertgruppe har foreslået at udlicitere kødkontrollen på slagterierne. Branchen er positiv.
Niels Th. Dahl

Vi mener også, at der i dag mangler en økonomisk incitamentstruktur. Men det vigtigste for os er, at vi har en kontrol, som kvalitativt er i orden, og som kan stå bag vores eksport til op mod 140 markeder.

Erik Bisgaard Madsen
Viceadministrerende direktør i Danish Meat Association

Det kontroversielle forslag om en udlicitering af slagteriernes kødkontrol får nu støtte fra slagterierne selv.

På trods af en lunken politisk reaktion på Christiansborg modtages forslaget fra den ekspertrapport om den danske fødevarekontrol, der blev afleveret kort før jul, nemlig positivt af slagteriernes brancheorganisation Danish Meat Association (DMA).

"Der bør laves en dyberegående analyse af mulighederne for at finde en bedre og billigere måde at kontrollere på. Vi har ikke selv et umiddelbart bud på, hvordan man eventuelt skulle udlicitere det - og det er klart, at der også skal være noget at udlicitere til," siger Erik Bisgaard Madsen, viceadministrerende direktør i DMA.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024