Slapt irsk kompromisforslag til dyretransporter

Nye regler for transport af dyr forventes vedtaget på fødevareministrenes rådsmøde i april. Det irske EU-formandskab har slækket alvorligt på Kommissionens udspil, og der vækker ikke jubel i Danmark.
Mette Dyrskjøt
Fakta
Irsk kompromisforslag til dyretransporter:

9 timer på landevej

2 timers hvil

9 timer på landevej

12 timers hvil

Forfra igen med 9 timer på landevej...


Kilde: Dyrenes Beskyttelse
Det irske EU-formandskab vil lade dyr transportere i ni timer efterfulgt af to timers hvile, før dyrene igen kan sendes på landevejen i ni timer.

Det er ifølge Dyrenes Beskyttelse hovedtrækkene i det irske kompromisudspil til fødevarerministrene. En EU-diplomat bekræfter over for Fødevaretinget, at det irske kompromisforslag ser sådan ud.

Dermed ligger det irske forslag langt fra den danske holdning til, hvor lang tid dyr må køres rundt i Europa. Både fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) og de øvrige partier i Folketinget har talt varmt for en otte timers-regel, og derfor er det svært at forestille sig, at fødevareministeren vil få mandat i Fødevareudvalget og Europaudvalget til at støtte det irske forslag.

Den danske holdning til forslaget er slet ikke lagt fast endnu, da der endnu forhandles i arbejdsgrupperne, oplyser en dansk EU-diplomat. Men de nye regler bliver prioriteret højt af irerne, og formandskabet forventer en vedtagelse på rådsmødet 26.-27. april. Irland har selv stor interesse i fleksible regler, da der transporteres en del kvæg fra den irske ø til det europæiske fastland.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024