Smalt forlig om fiskeriet

NYHED: Regeringen og DF har indgået forlig om ny regulering af det danske fiskeri. Formålet er at skabe mere sikkerhed og bedre økonomi for fiskerne. Dansk Fiskeriforening er tilfreds, mens oppositionen er bekymret for de små fiskere.
Fakta
  • Det enkelte fartøj får fremover en fartøjskvoteandel (FKA), der giver fiskeren en fast andel af kvoten.
  • FKA-ordningen betyder, at fiskeren får en årsmængde i stedet for løbende uge- eller månedsrationer. Formålet er mindre udsmid og bedre priser.

  • Fiskerne får mulighed for at pulje, erhverve og sammenlægge FKA'er.

  • Som en del af aftalen afsættes midler til en ophugningsordning for det demersale fiskeri. Det skal bidrage til at nedbringe den overkapacitet, der er i fiskeriet.

  • Rammerne for ordningen fastsættes først i forbindelse med finanslovsforhandlingerne for 2006.

    Læs hele aftaleteksten her


  • Kilde: Fødevareministeriet
    Så er den på plads. Med et lille flertal sikret af Dansk Folkeparti forhandlede regeringen natten til onsdag en politisk aftale om fremtidens fiskeri efter bundlevende arter på plads. Ingen andre partier ønskede at være med i det endelige forlig.

    Minister: Styrker fiskeriet
    På trods af at forliget blev smallere end fødevareministeren havde håbet på, er han særdeles tilfreds med resultatet, som med ministerens egne ord har til formål at rejse Danmark som en stolt fiskerination igen efter mange års usikkerhed og økonomisk nedtur:

    "Det har været et hovedsigte med reformen at styrke lønsomheden ved at forbedre rammerne og at øge forudsigeligheden for fiskeriet, så den enkelte fisker kan planlægge længere frem end blot en måned," siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V).

    Større fleksibilitet
    Aftalepartneren Dansk Folkeparti fremhæver større fleksibilitet for fiskerne og mindre udsmid som væsentlige grunde til, at partiet er med i aftalen:

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024