Sommerens fødevarehistorier
Anna Rossman Thejsen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
En ny opfindelse gør det muligt at rense halskød vha. en skylle- og centrifugeringsmaskine. Det betyder, at der ikke længere er problemer med fødevaresikkerheden for det behandlede kød. Halskød er derfor i dag godkendt til konsum.
Uge 30:
Minister vil mærke halskød
Efter pres fra fødevareeksperter, politikere og supermarkeder bøjer forbrugerminister Lars Barfoed (K) sig for kravet om mærkning af det såkaldte halskød fra kreaturer. Halskød har hidtil ikke været godkendt til salg som fersk kød pga. risiko for bakterier i kødet. Men en ny opfindelse garanterer nu, at kødet er bakteriefrit, når det når køledisken. På den baggrund besluttede ministeren at godkende kødet til salg. Beslutningen mødte dog massiv modstand, og derfor har ministeren besluttet, at kødet skal have et særligt mærke på indpakningen, så forbrugerne ved, hvad de køber.
Læs mere her
Politisk indgreb over for andeopdræt
Forbrugerminister Lars Barfoed (K) lover nu, at han vil se på, hvordan man kan isolere ænder i andeopdræt, så de ikke kommer i kontakt med vilde fugle, der kan bære fugleinfluenza med til Danmark fra Asien. Barfoeds udmelding kommer, efter at et flertal i Folketinget har krævet, at ministeren strammer op på området for at beskytte danske dyr og mennesker mod sygdommen.
Ny forskning viser, at andefugle kan få virussen til at sprede sig langt hurtigere, end man hidtil har troet. Ministeren fremlægger i snart en redegørelse for Fødevareudvalget om de konkrete planer.