Stadig flere landmænd indberetter gødningsregnskab via nettet

Tina Møller
Dokumentation
Plantedirektoratet har igen i år oplevet en kraftig stigning i antallet af landmænd, der har valgt at indberette det obligatoriske gødningsregnskab via internettet i stedet for at sende det med almindelig post.

I alt har knap 6.000 landmænd brugt internettet. Det er mere end en tredobling i forhold til sidste år, hvilket svarer til, at 10% af gødningsregnskaberne er indberettet via nettet. Derudover har 15.000 landmænd været inde i det elektroniske indberetningssystem, som er tilgængeligt via direktoratets hjemmeside. Her er der mulighed for at se de foregående års gødningsregnskaber og en fortegnelse over, hvilke leverancer af gødning, bedriften har modtaget i løbet af året.

Stigningen skyldes uden tvivl, at de elektroniske indberetningsmuligheder i år blev forbedret så det også har været muligt at indberette gødningsregnskabet direkte fra Bedriftsløsning.

”Den kraftige stigning i antal gødningsregnskaber indberettet via nettet viser, at landmænd i stor udstrækning ser de nye og forbedrede redskaber til elektronisk indberetning, som en naturlig del af kontakten til offentlige myndigheder”, udtaler sektorchef Johan Kjølhede Overgaard fra Plantedirektoratet..

Det næste skridt i Plantedirektoratets overgang til digital forvaltning tages til sommer, hvor ”Vejledning og skemaer til gødningsregnskab” for den kommende planperiode 2003/2004 primært vil blive formidlet via direktoratets hjemmeside. Vejledningen sendes kun i papirudgave til landmænd og konsulenter, der beder om det.

Yderligere oplysninger:

Sektorchef, Johan Kjølhede Overgaard, Plantedirektoratet, [email protected], tlf: 45 26 36 00.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024