Statsministeren i samråd om hindbær

NOTE: Et politisk flertal i Folketinget kritiserer nu myndighederne for at have tøvet for længe i hindbær-sagen. Statsministeren kaldes i åbent samråd.
Fakta
Over 1.000 mennesker er blevet syge med diarré og opkast af de forurenede hindbær, som bl.a. har været anvendt i desserter på sygehuse og plejehjem.


Kilde: Statens Serum Institut
Der er fornyet røre i sagen om de virusinficerede, polske hindbær.

Socialdemokraternes forbrugerordfører Karen Hækkerup (S) kalder nu statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i åbent samråd. Her skal han gøre rede for regeringens håndtering af det, der af nogle bl.a. af Socialdemokraterne er blevet kaldt den værste fødevareskandale i Danmark i årevis.

Et politisk flertal i Folketinget bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, De Radikale og Enhedslisten kritiserer nu åbenlyst myndighederne for at have fejlet i sagen.

Politikere kritiserer myndigheder og regering for at have tøvet i sagen hindbærsmuldet, der siden maj har gjort over 1.000 borgere syge.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024