Stop for overfiskning af vigtig industrifisk

NYHED: EU, Norge, Island og Færøerne blev natten til onsdag i København for første gang enige om at begrænse fangsten af blåhvilling. Den vigtige industrifisk er i årevis blevet overfisket. Fødevareministeren er glad for aftalen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg er meget glad for, at det på mødet i Fødevareministeriet endelig er lykkedes os at nå frem til en international aftale om blåhvilling. Aftalen betyder, at fiskeriet nu kommer under kontrol, og at vejen er banet for en ansvarlig forvaltning af bestanden

Hans Chr. Schmidt
Fødevareminster (V)
Efter års seks års frugtesløse forhandlinger er EU, Norge, Island og Færøerne blevet enige om at sætte et loft for fangsten af blåhvilling. Fisken er en vigtig industrifisk for danske fiskere. Det skete natten til onsdag i København.

Men på grund af den manglende aftale har Europas fiskere fanget næsten dobbelt så mange blåhvilling som biologerne har anbefalet.

Aftalen betyder, at der i 2006 sættes et loft for fiskeriet på 2 mio. tons. Loftet sænkes gradvist over en femårig periode til 1,5 mio. tons. På den måde vil fangsten af blåhvilling blive mere bæredygtig.

Fødevareministeren er tilfreds
”Jeg er meget glad for, at det på mødet i Fødevareministeriet endelig er lykkedes os at nå frem til en international aftale om blåhvilling. Aftalen betyder, at fiskeriet nu kommer under kontrol, og at vejen er banet for en ansvarlig forvaltning af bestanden,” siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024