Strategi for bevarelse af husdyrgenetiske ressourcer

Rapport fra Strategiudvalget for udarbejdelse af strategi for bevarelse af husdyrgenetiske ressourcer
Tina Møller
Dokumentation
Fødevareministeriet har ved skrivelse af 25. juni 2002 nedsat strategiudvalget for udarbejdelse af strategi for bevarelse af husdyrgenetiske ressourcer med følgende kommissorium:

Fødevareministeriet har siden 1985 udlagt ansvaret for bevaringsarbejdet for husdyrgenetiske ressourcer til Udvalget til Bevarelse af Genressourcer hos Danske Husdyr.

Formålet med udvalgets arbejde har været at medvirke til bevarelse af genressourcer hos danske husdyrarter med henblik på sikring af den biologiske mangfoldighed, den kulturhistoriske arv og det karakteristiske kulturlandskab. Genbevaringsarbejdet blev i perioden 8. november 2000 til 30. maj 2002 på Fødevareministeriets anmodning evalueret af et internationalt evalueringspanel nedsat af Statens Jordbrugs- og Veterinærvidenskabelige Forskningsråd.

Evalueringsrapporten indeholder anbefalinger til hvordan det videre bevaringsarbejde med gamle danske racer kan foregå og er på visse punkter kritisk overfor det nuværende Genressourceudvalgs arbejde vedrørende de gamle racer.

Derimod er der ikke klare anbefalinger vedrørende bevaringsarbejdet generelt. Da det imidlertid hører under Fødevareministeriets ressort at varetage den overordnede ledelse og koordinering af bevaringsarbejdet vedrørende genressourcer hos danske husdyr, herunder det arbejde der forudsættes udført jf. tiltrædelse af Konventionen om Biologisk Biodiversitet, samt øvrigt internationalt og nordisk samarbejde finder ministeriet det nødvendigt at genoverveje det samlede bevaringsarbejde.

Der nedsættes derfor et midlertidigt udvalg, der skal forestå udarbejdelsen af en strategi for det samlede bevaringsarbejde med husdyrgenetiske ressourcer, samt give forslag til den fremtidige organisatoriske struktur.

Læs rapporten (pdf)


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024