Stregkoder skal fortælle madens historie
Niels Th. Dahl
JournalistI FødevareIndustrien er vi meget optaget af mulighederne med de digitale stregkoder. Forbrugerne kan hermed få lige præcis de informationer, de ønsker om fødevarerne.
Ole Linnet Juul
Branchedirektør i FødevareIndustrien
Hvilken gård kommer mælken i køledisken fra? Hvor langt er grisen blevet transporteret, før den endte som svinekød i supermarkedet? Hvilke forhold har arbejderne på stedet, hvor de flåede tomater i dåsen blev plukket?
I en globaliseret verden kan det være svært for forbrugerne at regne ud, hvilken historie fødevarerne har, når de køber dem. Men måske kan det i fremtiden blive lidt nemmere.
Et nyt forskningsprojekt har nemlig undersøgt mulighederne for at sætte såkaldte "RFID-tags" på fødevarerne. De små chips, der også kendes fra bl.a. de nye pas, kan lagre store mængder af information og kan løbende opdateres.