Stregkoder skal fortælle madens historie

NYHED: Ny teknologi kan give oplysninger om fødevarerne helt fra produktionen til køledisken.
Niels Th. Dahl

I FødevareIndustrien er vi meget optaget af mulighederne med de digitale stregkoder. Forbrugerne kan hermed få lige præcis de informationer, de ønsker om fødevarerne.

Ole Linnet Juul
Branchedirektør i FødevareIndustrien

Hvilken gård kommer mælken i køledisken fra? Hvor langt er grisen blevet transporteret, før den endte som svinekød i supermarkedet? Hvilke forhold har arbejderne på stedet, hvor de flåede tomater i dåsen blev plukket?

I en globaliseret verden kan det være svært for forbrugerne at regne ud, hvilken historie fødevarerne har, når de køber dem. Men måske kan det i fremtiden blive lidt nemmere.

Et nyt forskningsprojekt har nemlig undersøgt mulighederne for at sætte såkaldte "RFID-tags" på fødevarerne. De små chips, der også kendes fra bl.a. de nye pas, kan lagre store mængder af information og kan løbende opdateres.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024