Sublim Sport Online dømt for salg af ulovlige kosttilskud

Tina Møller
Dokumentation
10.000 kroner i bøde og betaling af retssagens omkostninger er prisen for salg af to ulovlige kosttilskudsprodukter, der kan have forvoldt sundhedsskade.

Politiken bragte den 11. februar 2002 en artikel om to personer, der var blevet syge, angiveligt af at indtage kosttilskudsproduktet Dymetadrine Xtreme. Fødevareregion Århus reagerede ved straks at påbyde firmaet Sublim Sport Online at fjerne Dymetadrine Xtreme og et andet kosttilskudsprodukt - Trioxalon 500 Tribulus Terrestris - fra firmaets hjemmeside og standse salget. Samtidig gav fødevareregionen firmaet en bøde på 10.000 kr.

Bøden blev ikke betalt, og firmaet fortsatte salget og præsentationen af produkterne på Internettet. Derfor politianmeldte Fødevareregion Århus firmaet den 19. marts 2002. Dommen er afsagt af Retten i Århus den 14. april i år.

Trioxalon 500 Tribulus Terrestris og Dymetadrine Xtreme må ikke sælges, fordi de indeholder plantestoffer, såkaldte droger, der er vurderet til at kunne forvolde sundhedsskade. Fødevaredirektoratets sundhedsmæssige vurderinger af planter og plantedele anvendt i kosttilskud og urtete findes i Drogelisten.

Fødevareregion Århus er godt tilfreds med retssagens udfald. ”For os er det vigtigt at have dom for, at det er forbudt at tilbyde eller formidle salg af disse stoffer – også via Internettet,” siger tilsynsførende Lars Krusell fra Fødevareregion Århus.

Sublim Sport Online udbyder fortsat Trioxalon 500 Tribulus Terrestris til salg på Internettet rettet mod danske købere. Fødevareregion Århus har derfor igen anmeldt firmaet til politiet.

Kontaktpersoner
Lars Krusell, bromatolog, Fødevareregion Århus, tlf. 87 43 73 30 eller 20 70 00 68.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024