Sukkerreform betyder 800 arbejdsløse

Oppositionen har pålagt regeringen at arbejde for en fuld liberalisering af EUs sukkerordninger, men hvis det gennemføres betyder det 800 nye arbejdsløse alene på Lolland-Falster
Claus Iversen

Produktionen af sukkerroer og sukker i Danmark - hermed også på Lolland-Falster - må forventes at ophøre i tilfælde af en fuldstændig liberalisering.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Et flertal uden om regeringen pålagde sidste år den danske regering at arbejde for en fuld liberalisering af EUs sukkerpolitik, der i øjeblikket sikrer sukkerproducenter 725 euro pr. ton hvidt sukker.

Hvis man forestillede sig en fuld liberalisering ville sukkerproducenterne 'kun' få 350 euro pr. ton sukker, og det betyder i al sin enkelthed, at sukkerproduktionen i Danmark er en saga blot:

"Produktionen af sukkerroer og sukker i Danmark - hermed også på Lolland-Falster - må forventes at ophøre i tilfælde af en fuldstændig liberalisering", oplyser fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) på baggrund af en analyse fra Fødevareøkonomisk Institut.

Alene på Lolland-Falster, hvor 61 procent af det samlede areal med sukkerroer i Danmark findes, vil det være ensbetydende med 500 tabte arbejdspladser på sukkerfabrikkerne og ca. 300 fyrede i landbruget - altså 800 nye arbejdsløse i et område, der i forvejen er hårdt ramt af ledighed.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024