Sund mad og motion er en god kombination

Claus Iversen
Dokumentation
Sund mad er godt for helbredet, og motion er også godt. Men er det endnu bedre, hvis man både spiser sundt og motionerer? Svaret er ja, viser en ny rapport fra Fødevaredirektoratet.

En sund kost og et vist fysisk aktivitetsniveau har hver for sig en forebyggende effekt over for en række sygdomme som fx hjerte-karsygdom, forskellige kræftformer, overvægt, type 2 diabetes, forhøjet blodtryk, infektionssygdomme og knogleskørhed, ligesom mange føler sig bedre tilpas alene ved at spise sundt og motionere.

I en ny rapport fra Fødevaredirektoratet belyses effekten af at kombinere sund kost og motion. Især i forhold til forebyggelsen af type 2 diabetes, viser sig en gavnlig effekt af kombinationen, da det giver bedre resultater end medicinsk behandling.

Undersøgelser viser, at folk der spiser sundt også ofte motionerer. Og man kan roligt råde om både det ene og det andet på én gang, for motivationen for den ene sunde adfærd skader ikke interessen for den anden, selvom man opfordrer til at gøre begge dele på en gang.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er der god grund til at sætte ind med forebyggelsen. Beregninger viser, at årsagen til 70% af dødsfaldene i 2020, vil være sygdomme, der skyldes den måde, vi har levet på.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024