Svin skal stå tæt under transport

Landbrug, miljø og dyrevelfærd er nøgleordene for Bent Hindrup Andersen, der afløser den sygdomsramte Jens Okking i Europa-Parlamentet.
Claus Iversen

Det er noget sludder, at de (grisene, red.) skal have mere plads. Så slås de. Nej, de skal stå tæt sammen i de grupper, de er vokset op i. Så er de trygge.

Bent Hindrup Andersen
Europa-parlamentariker for JuniBevægelsen
Strasbourg: Det er bare om at høre godt efter. Han taler hurtigt og – for en politiker ikke altid en selvfølge – uden ret mange overflødige ord.
  • Navn: Bent Hindrup Andersen og fra juli voksen (60 år).
  • Baggrund: Arkitekt, jo, jo, af den fine slags med et M.A.A. på visitkortet (har han et?), og med skabelsen af ’Enhedsstien’ under 12-kantet klimatelt som kronen på værket.
  • Bopæl: Endelave i Horsens Fjord med bestyrelsespost i Lægeurtehaven.
  • Stilling: Medlem af EU-Parlamentet i Strasbourg, på 11. etage og med udsigt til Parlamentets stooooore baggård.

    Ikke ubetinget en mand, som vil blive elsket i Europa-Parlamentet. Han er nemlig fra JuniBevægelsen. Altså en ubekvem person. Ikke rigtig til at blive klog på. Er de nu imod eller er de for – bare med den tilføjelse: uden begejstring?

    Gruppens formand, Jens-Peter Bonde gør det jo godt. Skriver en masse bøger om EU, de fleste kritiske, men mange også særdeles oplysende. Men vil han/de ud af EU – eller vil de have et andet EU – eller vil de bare lave om på EU?

    Så blev Jens Okking syg – for længe siden - og ind kommer nu denne mand fra Enhedslisten. Fra 1994 og fire år frem sæde i Folketinget. Særdeles respekteret også i andre politiske lejre end de social-demokrat-istiske.

  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024