Svinebesætning lukket efter medicin-ransagning

Tina Møller
Dokumentation
Fødevaredirektoratet har natten mellem den 6. og 7. maj bistået Nykøbing Falster Politi ved en ransagning i en stor svinebesætning på Lolland. Der blev fundet en større mængde ulovlig medicin. Besætningen er derfor foreløbig lukket og må ikke sende grise til slagtning, før medicinen er undersøgt.

Ved ransagningen blev fundet 10 kg medicin, som formodentlig er tetracyklin samt ampuller med prostaglandin. Tetracyklin er et antibiotikum, som bruges til at forebygge infektioner. Prostaglandin er et hormon, som bruges til at regulere søernes faringstidspunkt.

Aktionen på Lolland er den første, hvor Fødevaredirektoratets Medicinrejsehold deltager. Rejseholdet er oprettet for at styrke kontrollen med brugen af medicin i landbruget. Rejseholdet er fortsat under etablering og forventes at fungere med fuld kraft fra sommeren 2003.

Sammen med fødevareregionerne skal Medicinrejseholdet planlægge den uanmeldte kontrol, der hvert år foretages i ca. 200 danske besætninger. Kontrollen har hidtil fungeret som en tilfældig stikprøvekontrol i besætningerne, men vil fremover være rettet mod de besætninger, myndighederne har erfaring for, at der er problemer i.

Kontaktpersoner:
Veterinærchef Svend Johansen, fødevareregion Ringsted, tlf. 2161 7425 eller Chefkonsulent Per Henriksen, Fødevaredirektoratet tlf. 3395 6405 eller 4040 5171.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024