Svineproduktion ude af kontrol

De danske svineproducenter fortsætter overproduktionen af svin. Fødevareministeren kalder det bevidst snyderi. SF vil kræve ministeren til ansvar og vil se en øjeblikkelig løsning på problemet.
Kristian Lund Pedersen

Hvor længe skal vi vente på, at det bliver bedre. Det kan ikke blive ved på denne måde. Fødevareministeren skal pålægge kommunerne at tjekke svineproducenterne mindst en gang om året, så der ikke skal gå seks år mellem normalt tilsyn.

Kristen Touborg (SF)
Landbrugsordfører
SF indkalder nu fødevareministeren til samråd om overproduktionen af svin.

Beregninger, som Danmarks Jordbrugsforskning har lavet for Radioavisen, viser store udsving i de indberetninger om dyrehold, som landmændene selv foretager.

"Radioavisens oplysninger om at mange af de store svineproducenter har en betydelig overproduktion af svin, er foruroligende og tegner et billede af en sektor hvor man betragter regler og love som vejledende minimumsregler," siger landbrugdordfører Kristen Touborg (SF).

Resultatet viser, at 336 landmænd i gennemsnit producerer cirka 4.500 flere slagtesvin om året, end de oplyser i det gødningsregnskab, de hvert år skal aflevere til myndighederne.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024