Talte dage for sportsdrik

NOTE: Meget tyder på, at Fødevarestyrelsen den 5. september erklærer sportsdrikken Powerade for ulovlig. Begrundelsen er vildledende markedsføring.
Fødevarestyrelsen krævede i begyndelsen af sidste uge, at Coca-Cola fjernede sin sportsdrik Powerade fra butikshylderne. Medmindre, at koncernen inden for en uge kunne komme med nye, afgørende oplysninger i sagen.

På et møde mellem Styrelsen og Coca-Cola torsdag forlængede Styrelsen fristen, så Coca-Cola fik en uge mere til at svare på kritikken.

Alt tyder dog indtil videre på, at Fødevarestyrelsen fastholder, at Powerade er ulovlig, når styrelsen kommer med sin endelige afgørelse den 5. september. I det tilfælde har Coca-Cola fire uger til at fjerne produktet fra de danske butikshylder.

Fødevarestyrelsen kritiserer Coca-Cola for at markedsføre Powerade, som læskedrik, mens den kun er godkendt som sportsdrik. Og der ulovligt, siger jurist i Fødevarestyrelsens kosttilskudsgruppe, Iben Brinkland.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024