Thorning vil øge kontrol med østarbejdere

NYHED: Socialdemokraterne vil afsætte ekstra ressourcer til at håndhæve de danske arbejdsmarkedsregler efter udløbet af østaftalen.
Niels Th. Dahl

Det er vel ikke for meget forlangt, at man arbejder efter de danske vilkår. Når aftalen udløber, skal vi sikre, at myndighederne kan kontrollere, at reglerne overholdes. Det gælder ikke mindst for arbejdsgiverne i landbruget.

Helle Thorning-Schmidt
Formand for Socialdemokraterne

Når østaftalen om begrænsning af østeuropæisk arbejdskraft i Danmark udløber i 2009, er det nødvendigt med flere ressourcer for at sikre, at de danske arbejdsmarkedsregler bliver overholdt.

Det sagde Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt på Landbrugsraadets årsmøde onsdag eftermiddag.

Hun frygter, at billig arbejdskraft fra de mange nye EU-lande i Østeuropa skal oversvømme det danske arbejdsmarked og udhule det danske overenskomstsystem efter 2009. Derfor skal ikke bare fagbevægelserne ruste sig, men der skal også efter Socialdemokratiets mening afsættes flere penge og ekspertise til bl.a. politiet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024