Tilskud til oplægning af fiskerfartøjer

Tina Møller
Dokumentation
Fiskerne kan nu få tilskud til at oplægge deres fartøjer under torskestoppet i Østersøen. Det drejer sig om perioden fra den 15. april til den 31. maj. Direktoratet for FødevareErhverv har med øjeblikkelig virkning indført en midlertidig oplægningsordning for ejere af fartøjer, som er berørt af fiskestoppet.

Fartøjer på årsmængde skal oplægges fra den 15. april til den 31. maj 2003, mens fartøjer på rationsfiskeri skal oplægges fra den 15. april til den 6. maj.

Fartøjer, der modtager oplægningsstøtte for mistet torskefiskeri, kan modtage supplerende støtte for tab i fladfiskfiskeriet i oplægningsperioden. En opgørelse over fladfiskfiskeriet i den tilsvarende periode i 2002 kan indgå som dokumentation.

Ansøgningsskema og vejledning kan fås hos fiskerikontrollen og de lokale fiskeriforeninger. Materialet er også tilgængeligt her på netstedet.

Kontaktperson:
Ekspeditionssekretær Jørgen Hertz, tlf. 33 95 83 09, e-mail [email protected]

Tilskuddet bliver beregnet på følgende måde:

Direktoratet udregner tilskuddet til årsmængdefiskere på grundlag af omsætningsværdien af den andel af årsmængden, som fartøjet afgiver som følge af stoppet, fratrukket driftsomkostninger og løn til mandskab. Ansøgeren kan udtage andelen af årsmængden, som svarer til det forventede fiskeri i oplægningsperioden – som udgangspunkt svarende til fiskeriet i samme periode i 2002. For fartøjer, som ikke fiskede på årsmængde i 2002, behandler direktoratet mængden, der ønskes afgivet, individuelt.

Direktoratet udregner tilskuddet til rationsfiskere på grundlag af omsætningsværdien af en halvmåneds ration, jf. reguleringsbekendtgørelsens § 68, fratrukket driftsomkostninger og løn til mandskab.

Der anvendes en pris på 13,27 kr. pr. kg torsk.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024