To landbrugslande tættere på EU-medlemskab

NYHED: To store landbrugslande, Rumænien og Bulgarien, er tæt på at realisere ønsket om optagelse i EU i januar 2007. Det er især den store indsats for at blive klar til at kunne leve op til EU's skrappe krav på landbrugsområdet, der trækker i positiv retning.
Rumænien og Bulgarien har mindst tre ting til fælles:
  • De ønsker sig stærkt at blive medlem af EU-klubben.
  • De er landbrugslande med stort L.
  • Og så de har haft mere end svært ved at bevise, at de kan leve op til de skrappe regler på landbrugsområdet, som EU stiller som betingelse for at kvittere med et ja til optagelse i EU i januar 2007.

    Men EU's landbrugskommissær og tilhørende kabinet har den seneste tid registreret, at der arbejdes på højtryk i de to lande for at få styr på landbruget:

    "Vi har konstateret væsentlige fremskridt på landbrugsområdet i begge landes forsøg på at blive parate til optagelse i EU om et halvt år," siger Poul Skytte Christoffersen, leder af landbrugskommissær Mariann Fischer Boels kabinet.

    Et af de springende punkter er, om Rumænien og Bulgarien får så meget styr på deres administration af landbrugsområdet, at de præcist kan sige, hvor mange landmænd de har, og hvor meget jord hver enkelt landmand ejer. Det er afgørende for, om landene kan optages i EU på lige fod med de andre lande.

  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024