Topmoderne jordbrugsuddannelser på vej

NYHED: To nye uddannelser i Århus skal sikre forståelse mellem biologien og ny teknik. De kan gavne fremtidens landbrug.
Niels Th. Dahl

Ved at kombinere Danmarks store forskningsekspertise inden for jordbrug og fødevareproduktion med en bedre udnyttelse af højteknologi vil der opstå helt nye muligheder for jordbruget og samfundet i det hele taget.

Ole Olsen
Prodekan ved det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet

Et moderne landbrug og en moderne fødevareproduktion kræver medarbejdere og forskere med stor forståelse for sammenhængen mellem biologi og teknologi.

Det mener man i hvert fald i Århus, hvor man håber at kunne lancere to spritnye uddannelser med fokus på netop denne sammenhæng allerede næste år.

Samarbejde mellem jordbrug og ingeniører
Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet under Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen i samme by har således netop begyndt planlægningen af dels en ny diplomingeniøruddannelse med fokus på drift og optimering af landbrugsrelaterede produktionsanlæg og en civilingeniøruddannelse med fokus på udvikling af ny teknologi i krydsfeltet mellem biologi og teknik.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024