Udenlandsk kød mest farligt

NOTE: Udenlandsk kød rummer i langt højere grad end dansk kød antibiotikaresistente bakterier.
Det er klogest at spise dansk kød, hvis man vil minimere risikoen for infektioner med antibiotikaresistente bakterier.
Det er klogest at spise dansk kød, hvis man vil minimere risikoen for infektioner med antibiotikaresistente bakterier.
Niels Th. Dahl

Desværre arbejder ikke alle lande lige så målrettet med at begrænse antibiotikaforbruget til dyr, som vi gør i Danmark.

Karin Breck
Kontorchef i Fødevarestyrelsen

Salget af udenlandsk kyllinge- og svinekød vokser i Danmark - og med det også risikoen for infektioner med bakterier, der er resistente over for antibiotika.

Tal fra Fødevareinstituttet ved Danmarks Tekniske Universitet viser nemlig, at der kun er campylobacterbakterier i hvert tiende parti dansk kyllingekød, mens de er i halvdelen af det udenlandske.

Og de udenlandske bakterier kan være langt vanskeligere at bekæmpe end bakterierne i det danske kød, forklarer kontorchef Karin Breck i Fødevarestyrelsen:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024