Uenighed om betaling for kørekort

Socialdemokraterne er utilfredse med, at virksomheder skal betale et gebyr på 500 kr. årligt for at have et fødevarekørekort. Ved 1. behandlingen af lovforslaget kom det dog frem, at partiet står ret alene med denne kritik.
Claus Iversen

Som udgangspunkt er vi betænkelige ved at lave disse undtagelser eller i det hele taget ved at lave dette årlige gebyr. At lave en undtagelse her vil svare til, at bilister, som kører efter reglerne, ikke behøver at være indehaver af et kørekort. Det giver selvsagt ingen mening.

Ole Vagn Christensen (S)
Ordfører på lovforslaget
Sent tirsdag aften var det såkaldte fødevarekørekort til 1. behandling i Folketingssalen, og her fremgik det ikke overraskende, at der er bred enighed om en vedtagelse af det fremsatte lovforslag.

Der var dog enkelte punkter, som især Socialdemokraterne var utilfredse med, f.eks. at virksomhederne skal betale et årligt gebyr på 500 kr. for at have næringsbrevet, og at virksomheder med orden i tingene er undtaget fra ordningen:

"Som udgangspunkt er vi betænkelige ved at lave disse undtagelser eller i det hele taget ved at lave dette årlige gebyr. At lave en undtagelse her vil svare til, at bilister, som kører efter reglerne, ikke behøver at være indehaver af et kørekort. Det giver selvsagt ingen mening," sagde partiets ordfører på forslaget, Ole Vagn Christensen fra talerstolen.

Socialdemokraterne er betænkelige ved, at alle administrative omkostninger ved at etablere og drive ordningen med næringsbrevet er væltet over på branchen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024