Uenighed om sameksistens af GM-afgrøder

Til høringen på Christiansborg i går omkring erfaringer med GM-afgrøder og sameksistens skulle eksperternes seneste viden deles med politikerne i forbindelse med lovarbejdet om sameksistens. Politikerne lyttede. Men interessenterne var langt fra enige.
Lars Igum Rasmussen
Det var ingen klokke, der ringede. Men landets fødevarepolitikere sad ellers bænket på forreste række og lyttede behørigt, da danske og internationale eksperter inden for GMO, landbrug og sameksistens af GM- og ikke-GM-afgrøder docerede deres viden. Og politikerne havde også fingrene ivrigt i vejret. For dette var et område, der interesserede.

I Landstingssalen på Christiansborg blev der hele dagen i går afholdt høring om ”Erfaringer med sameksistens mellem GM afgrøder og konventionelle og økologiske afgrøder” i forbindelse med politikernes arbejde med lovforslaget til sameksistens, som flere politikere håber på og regner med er vedtaget inden Grundlovsdag.

Politikerne hørte først eksperternes vurdering om: Risikoen ved spredning af GM-afgrøder; håndtering af en mulig spredningen; de markedsmæssige konsekvender ved GM-afgrøder og sameksistens og endeligt kompensationsproblematikken.

Dagen sluttede af med, at interessenter kunne ytre deres holdning til lovforslaget – og det, at vi er på vej til at åbne op for GM-afgrøder i Danmark.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024