Uklarhed om landbrugsstøttens afvikling

EU-parlamentskandidat Margrete Auken (SF) er stærkt utilfreds med regeringens plan for afvikling af EUs landbrugsstøtte. Hun ønsker klar besked om Danmarks holdning og vil bakke op om en så hurtig afvikling som muligt.
Kristian Lund Pedersen

Regeringen vil som hidtil arbejde for yderligere libaralisering af landbrugspolitikken, men regeringen lægger samtidig vægt på hensynet til fødevaresikkerhed, fødevarekvalitet, miljø, bæredygtighed og dyrevelfærd.

Thor Pedersen (V)
Finansminister
Det er regeringens politik, at der skal ske en gradvis afvikling af støtten til landbrugssektoren og en yderligere markedsorientering af den fælles landbrugspolitik i EU.

Det er finansminister Thor Pedersens (V) svar til Margrete Auken (SF), der har ønsket at få oplyst, om ministeren i forhandlingerne om EUs kommende budget agter at foreslå en konkret beskæring af landbrugsstøtten.

Det gør finansministeren men påpeger, at det skal gøres med omtanke og forsigtighed:

"Regeringen vil som hidtil arbejde for yderligere libaralisering af landbrugspolitikken, men regeringen lægger samtidig vægt på hensynet til fødevaresikkerhed, fødevarekvalitet, miljø, bæredygtighed og dyrevelfærd. Regeringen vil generelt og i forbindelse med landbrugsforhandlingerne i WTO søge at fremme disse mål mest muligt," skriver Thor Pedersen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024