Uro kan koste 3.000 job i fiskeindustrien

Dansk Fisk er stærkt utilfrede med EUs svingende politik på lakseimporten fra Norge. Den ustabile linie kan føre til tab af op imod 3.000 arbejdspladser, vurderer industrien. Men julelaksen er reddet.
Lars Igum Rasmussen

Det kan ikke være rigtigt, at en lille gruppe af skotske og irske opdrættere er med til at pålægge afgifter, der skader de mere end 10.000 personer, der arbejder i lakseindustrien i Europa

Poul Melgaard Jensen
Chefkonsulent i Dansk Fisk
Uro om import af opdrættet norsk laks kan end med at koste arbejdspladser i fiskeforarbejdsningsindutrien, hvilket svarer til op imod 3.000 stillinge i Danmark.

Det vurderer Dansk Fisk under Dansk Industri, der er stærkt utilfredse med EUs "stop-and-go"-politik.

"Det er i ingens interesse, at vi konstant svinger mellem frihandel, så afgifter, så frihandel, og så afgifter igen," siger chefkonsulent Poul Melgaard Jensen i Dansk Fisk til Altinget og fortsætter:

"Vi kan i industrien ikke arbejde langsigtet, da vi ikke kender situationen om et halvt år. Det er uholdbart og kan i værste fald ende med at koste arbejdspladser i Danmark."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024