Usikker økonomisk fremtid for Danmarks JordbrugsForskning

Claus Iversen
Dokumentation
Danmarks JordbrugsForskning har på baggrund af årets første økonomiske resultatprognose for 2003 og 2004 iværksat en økonomisk betinget personaletilpasning. Tilpasningen omfatter 38 medarbejdere, hvoraf 25 agtes afskediget uansøgt. Medarbejderne er fordelt på alle DJF´s forskningscentre således: Foulum: 22, Bygholm: 5, Årslev: 2 og Flakkebjerg: 9 medarbejdere.

DJF´s direktion beklager, at det er nødvendigt med fortsatte personaletilpasninger. Dette understreges af, at DJF i perioden fra 1. januar 2000 til 31. december 2003 således vil have afskediget i alt ca. 200 medarbejdere, svarende til knap 20 % af den samlede medarbejderstab.

Direktør Arne Jensen beklager, at der i disse år ikke sker en opprioritering af forskningen i Danmark. Det bliver derfor nødvendigt for DJF at indsnævre den faglige profil yderligere fremover og koncentrere indsatsen om de forskningsområder, hvor der kan hentes ekstern finansiering, siger Arne Jensen. Dette billede træder mere og mere tydeligt frem, i takt med at de offentlige bevilliger til jordbrugs- og fødevareforskningen reduceres.

Derudover er der endnu ikke udmeldt nøgletal fra Finanslov 2004. Dette gør fremtiden usikker og gør det vanskeligt at tage de rigtige beslutninger, udtaler Arne Jensen. Det er derfor væsentligt at understrege, at de nu iværksatte økonomiske tilpasninger, svarende til en besparelse på ca. 14 mio. kr. på 2004 budgettet, skal bidrage til at der skabes balance i økonomien i 2004, og at der vil blive foretaget nye analyser af den økonomiske situation, når informationer om den nye finanslov foreligger, slutter direktør Arne Jensen


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024