V-forslag kan hæmme produktudvikling

DEBAT: Venstres forbrugerordfører Inger Støjberg overser uheldige bieffekter af hendes forslag om næringsdeklarationer på fastfood. Forslaget risikerer at hæmme udviklingen af sund fastfood, skriver erhvervspolitisk konsulent i Dansk Handel & Service Lone Rasmussen i et debatindlæg.

Skal den erhvervsdrivende lave næringsdeklarationen om, hver gang én type fisk udskiftes med en anden, eller hver gang der vælges en ny grøntsag til sandwichen, så bliver det umuligt at variere efter årstidens bedste råvarer.

Lone Rasmussen
Erhvervspolitisk konsulent i Dansk Handel & Service
Af erhvervspolitisk konsulent i Dansk Handel & Service Lone Rasmussen

Mærkning af fødevarer synes i Danmark at være blevet den lette løsning i kampen mod fedme og overvægt.

I julen så det seneste mærkningsforslag - denne gang fra forbrugerordfører Inger Støjberg fra Venstre - dagens lys, nemlig forslaget om at mærke fastfood, så forbrugerne kan se, hvor meget fedt der er i burgere, pizza etc. Ifølge forslagsstillerne med det formål at åbne forbrugernes øjne og sætte en bremse på fedmeepidemien.

Man kan spørge sig selv, om problemet med fedme virkelig skulle skyldes, at forbrugerne ikke ved, at burgere og pizza feder?

Dokumentation
Sagen kort:

Dagens debatindlæg er en reaktion på et forslag om deklarationer på fastfood, som forbrugerordfører Inger Støjberg (V) stillede lige før nytår.

Inger Støjberg forestiller sig en frivillig mærkningsordning, og ideen bag forslaget er, at danskerne skal have klar besked om risikoen for at blive fed, når de spiser fastfood.

Forslaget går på, at der direkte på papæsker til burgere og indpakningspapiret til anden standardiseret fastfood skal trykkes deklarationer.

Teksten skal ifølge forslagsstilleren indeholde de samme oplysninger med ernæringsskemaer for fedt, kalorier, kostfibre og tilsætningsstoffer, som man kender fra pakningerne i supermarkedernes kølediske.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024