V-forslag kan hæmme produktudvikling
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Af erhvervspolitisk konsulent i Dansk Handel & Service Lone RasmussenSkal den erhvervsdrivende lave næringsdeklarationen om, hver gang én type fisk udskiftes med en anden, eller hver gang der vælges en ny grøntsag til sandwichen, så bliver det umuligt at variere efter årstidens bedste råvarer.
Lone Rasmussen
Erhvervspolitisk konsulent i Dansk Handel & Service
Mærkning af fødevarer synes i Danmark at være blevet den lette løsning i kampen mod fedme og overvægt.
I julen så det seneste mærkningsforslag - denne gang fra forbrugerordfører Inger Støjberg fra Venstre - dagens lys, nemlig forslaget om at mærke fastfood, så forbrugerne kan se, hvor meget fedt der er i burgere, pizza etc. Ifølge forslagsstillerne med det formål at åbne forbrugernes øjne og sætte en bremse på fedmeepidemien.
Man kan spørge sig selv, om problemet med fedme virkelig skulle skyldes, at forbrugerne ikke ved, at burgere og pizza feder?
Dagens debatindlæg er en reaktion på et forslag om deklarationer på fastfood, som forbrugerordfører Inger Støjberg (V) stillede lige før nytår. Inger Støjberg forestiller sig en frivillig mærkningsordning, og ideen bag forslaget er, at danskerne skal have klar besked om risikoen for at blive fed, når de spiser fastfood. Forslaget går på, at der direkte på papæsker til burgere og indpakningspapiret til anden standardiseret fastfood skal trykkes deklarationer. Teksten skal ifølge forslagsstilleren indeholde de samme oplysninger med ernæringsskemaer for fedt, kalorier, kostfibre og tilsætningsstoffer, som man kender fra pakningerne i supermarkedernes kølediske.